Falafel i pita med labneh, muhammara och fattoushsallad.

Vår falafel är en helt vegetarisk rätt vars genuina smaker för tankarna till en bakgata i Beirut eller Jerusalem. Rätten grundas på pitabröd och garneras med mynta. Däremellan kommer falafel (kikärtsbollar), muhammararöra (kryddig paprikaröra) med valnöt, labneh på getost (labneh betyder silad yoghurt eller yoghurtost) och fattoushsallad. Det är mat som är lätt att dela och passar utmärkt även som förrätt eller mingelmat.

TID: 20 minuter
PRIS: 180 kr för 2 portioner

SÅ LAGAR DU DIN FALAFEL-LÅDA:
1. Skölj, hacka och blanda grönsaker och lök till en sallad.
2. Dela falafelsmeten i tolv delar. Forma till bollar och platta till.
3. Täck en stekpanna med stekolja. Stek falafeln på medelhög värme i 2-3 min/sida.
4. Värm pitabrödet i sin påse 20 sek i mikron. Linda in i en kökshandduk.
5. Häll dressingen över salladen. Toppa med granatäppelkärnor och krutonger.
6. Ställ fram allt på bordet. Fyll pitabröden med tillbehören. Ät som en taco!

Köp lådan i våra Paninibutiker.
Få den ända hem till dörren med Mathem.se.

TIPS FRÅN KOCKEN!
Smakerna blir barnvänligare om du minskar mängden lök och dressing och serverar barnens pitapockets utan muhammara.

 

DRYCKESTIPS
Massor med grönsaker och färsk getost. Kryddighet och syrliga smaker. Krämigt och krispigt. För ett alkoholfritt alternativ kan vi rekommendera Paninis egen äppelmust på 100% äpplen. Annars är en smakrik och karaktärsfull öl ett bra val. Servera en IPA (India Pale Ale) eller en APA (American Pale Ale) till. Båda har ofta en tydlig aromatisk humleton, fruktighet och en grapesyrlig eftersmak som passar utmärkt med denna rätt.

 

INGREDIENSER:
Falafelsmet 32 % (kikärtor, potatis, lök, sesam, persilja, vitlök, citronsaft, chili, salt, spiskummin, peppar), pitabröd 16 % (vetemjöl, vatten, socker, jäst, salt, olivolja extra virgin), muhammara 9 % (valnötter, paprika, vegetabilisk olja, aubergin, pepperoni, granatäppelsirap, salt, socker, vinäger [innehåller sulfit]), labneh  8 % (getmjölk, mjölksyrakultur, salt), sallad, tomat, gurka, fattoushdressing (olivolja extra virgin, citronjuice, vinäger [innehåller sulfit], sumak, vitlök, granatäppelsirap, salt, chilipulver, svartpeppar), paprika, lök, rädisa, granatäppelkärnor, mynta, persilja.

NÄRINGSVÄRDEN/100 G:
Energi: 800 kJ/191 kcal. Protein: 6,6 g. Kolhydrater: 20,7 g. Totalvikt: 1590 g.

KYLVARA:
Förvaras högst i 8°C.


Howdy,
Buy PRO version at http://wpclever.net to add more powerful tools to this place.