Fish Taco med kryddbakad regnbågslax, rostad salsa, picklad rödlök och guacamole.

Mexikansk perfektion. En riktigt saftig regnbågslax till din taco får du om du täcker filén med vår kryddblandning (på bland annat spiskummin och limeblad) och bakar den i ugnen i cirka tio minuter eller tills innertemperaturen nått mellan 42–46 grader. Till det kommer ingredienserna till en “chunky” guacamole på avokado, tomat, färsk koriander och chili. Servera i värmda vetetortillas. Perfekt att dela eller ställa fram i en buffé.

TID: 15 minuter
PRIS: 220 kr för 2 portioner

SÅ LAGAR DU DIN FISH TACO-LÅDA:
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Vänd regnbågslaxen i kryddblandningen. Baka i ugnen i 10 min eller tills innertemperaturen nått mellan 42-46 grader.
3. Guacamole. Skär avokado och tomat i små bitar och lägg i en skål. Hacka koriandern. Pressa lime. Finriv vitlöksklyftan. Kärna ur och tärna chilin. Salt + peppar.
4. Värm tortillabröden i mikron i 30 sek eller i panna på spisen.
5. Ställ fram på bordet. Dela regnbågslaxen med gaffel. Fyll tortillabröden med alla tillbehör. Klart!

MIDDAGSKOCKAR PÅ SOMMARKOLLO
Under sommaren söker våra middagskockar ny inspiration för Panini Middag. Därför har vi tillfälligt plockat bort våra gula lådor. Men i höst ser ni dem igen, fyllda med nästan färdiglagade rätter. Det blir några nyheter och några av era tidigare favoriter.

TIPS FRÅN KOCKEN!
Hettan i chilin sitter främst i de vita skiljeväggarna som du kan skära bort om du vill minska styrkan.

 

DRYCKESTIPS
Om du äter denna tacorätt med Coca Cola-kokt carnita-kött eller kryddbakad lax spelar ingen roll. Samma dryck är god till.  Paninis egen äppelmust innehåller 100% äpplen och är ett bra alternativ till alla våra middagar. Det passar också bra med ett ljust, mexikanskt öl eller en ljus, sval rosé med sötmogna toner och frisk syrlighet. Båda är goda ihop med rättens söt-syrliga smaker.

 

INGREDIENSER:
Regnbågslax 24 % (lax, salt), vetetortilla (vetemjöl, vatten, palmfett, glycerol, xantana gum, salt, solrosolja, mono- och diglycerider av fettsyror, citronsyra, E281, E202, bakpulver, E450, E500), salsa 9% (tomat, lök, paprika, chili, vitlök, citronjuice, salt) picklad rödlök (rödlök, vatten, socker, ättika), avokado, tomat, lime, kryddor (spiskummin, korianderfrön, muscavadosocker, rökt paprika, peppar, limeblad, salt)  jalapeno, vitlök, koriander.

NÄRINGSVÄRDEN/100 g:
637 kJ/152 kcal. Protein: 7,2 g. Kolhydrater: 15,2 g. Fett: 6,6 g. Totalvikt: 1050 g.

KYLVARA:
Förvaras högst i 8°C.