Pork Buns på bakad svensk grissida med ångade koreanska brödfickor.

Våra pork buns består av koreanska ångade bröd med rimmad grissida som långsamt fått steka. Till det kommer chilipicklad gurka, kimchi (mjölksyrad salladskål), en god gochujang koreansk, fermenterad chilipasta), salladsblad och ris. Härliga koreanska smaker och en avslappnad serveringsform som passar de flesta tillfällen. Rätten är också lätt att ställa fram som mingelmat eller förrätt.

TID: 20 minuter
PRIS: 180 kr för 2 portioner

SÅ LAGAR DU DIN PORK BUNS-LÅDA:
1. Koka upp riset snabbt under lock, sänk värmen och sjud i ca 15 min.
2. Skiva grissidan (bakad) i ca 1 cm tjocka skivor. Stek på medelhög värme.
3. Skölj och plocka salladen.
4. Värm påsen med bunsen (det koreanska brödet) i mikron ca 1 min.
5. Ställ fram allt mitt på bordet. Fyll bunsen med fläsk, sås och pickles. Lägg ris på salladsbladet, toppa med fläsk, sås och pickles. Ät med händerna!

Köp lådan i våra Paninibutiker.
Få den ända hem till dörren med Mathem.se.

TIPS FRÅN KOCKEN!
Vira de varma bunsen i en ren kökshandduk så håller de sig saftiga och varma. Fläsket, det går utmärkt att värma på grillen.

 

DRYCKESTIPS
Här gäller det att hitta en dryck som kan matcha sötsyrlig gurka och söt-stark sås. Paninis egen äppelmust innehåller 100% äpplen och är ett bra alternativ till alla våra middagar. Vi kan också rekommendera en öl, rosé, eller kanske allra bäst — en halvtorr riesling från Tyskland. Både det söta och det heta i maten får nämligen vinet att smaka torrare än det är. Rött vin kommer däremot inte överens med varken sötma eller hetta.

 

INGREDIENSER:
Svenskt fläskkött 34 % (griskött 92 %, socker, salt), buns 25 % (vetemjöl, vatten, socker, grisfett, torrmjölkspulver, salt, torrjäst, bikarbonat, bakpulver: E450, E50), sallad, ris, kimchi (salladskål, rättika, purjolök, vitlök, ingefära, chilipulver, ansjovis, vatten, salt), chiligurka (gurka, socker, salt, vatten, ris, chilipulver, alkohol, ättiksyra), gochujang 4 % (majssirap, ris, vatten, chilipulver, salt, risvin, fermenterat sojabönspulver, vitlök, rismjöl, lök, soja, malt).

NÄRINGSVÄRDEN/100 g:
Energi: 1070 kJ/243 kcal. Protein: 11,8 g. Kolhydrater: 20,6 g. Fett: 12,4 g. Totalvikt: 950 g.

KYLVARA:
Förvaras högst i 8°C.


Howdy,
Buy PRO version at http://wpclever.net to add more powerful tools to this place.