Taco Carnita med salsa, guacamole och picklad rödlök.

Det finns många sätt att laga en taco. Vi har valt en modern klassiker med carnitas av fläsksida och karré som fått sjuda hela dagen i Coca-Cola. Till detta serverar vi vår ugnsrostade salsa, picklad rödlök och små mjuka tortillabröd av vete. Med följer också allt du behöver för en perfekt “chunky” (grovskuren) guacamole. Fredagsmys för veckans alla dagar.

TID: 15 minuter
PRIS: 220 kr för 2 portioner

SÅ LAGAR DU DIN TACO CARNITA-LÅDA:
1. Värm köttet på medelvärme i en kastrull under lock (ca 7 min).
2. Guacamole. Skär avokado och tomat i små bitar och lägg i en skål. Hacka koriandern. Pressa lime. Finriv vitlöksklyftan. Kärna ur och tärna chilin. Salt + peppar.
3. Värm tortillabröden i sin påse i mikron i ca 30 sekunder.
4. Ställ fram allt mitt på bordet. Fyll tortillabröden med tillbehören. Klart!

MIDDAGSKOCKAR PÅ SOMMARKOLLO
Under sommaren söker våra middagskockar ny inspiration för Panini Middag. Därför har vi tillfälligt plockat bort våra gula lådor. Men i höst ser ni dem igen, fyllda med nästan färdiglagade rätter. Det blir några nyheter och några av era tidigare favoriter.

TIPS FRÅN KOCKEN!
Hoppa över vitlök och chili för en barnvänligare guacamole. Hettan i chilin sitter främst i de vita skiljeväggarna som du kan skära bort om du vill minska styrkan.

 

DRYCKESTIPS
Till denna rätt kan vi rekommendera Paninis egen äppelmust på 100% äpplen eller en alkoholfri öl. Välj hellre en alkoholfri öl än en lättöl. En lättöl bryggs svag medan en alkoholfri öl bryggs först som en starköl. Först efter tar bryggeriet bort alkoholen och bevarar därmed all smak.

Ett ljust, mexikanskt öl är kanske det självklara alternativet. Men rosévin funkar också bra. Välj då en variant med sötmogna toner och frisk syrlighet – gott ihop med syran och sötman i maten. Att leta bland nord- och sydamerikanska viner är en bra idé. Gör inte misstaget att servera ett rött vin till. Det söta och det starka i maten gör ett rött vin både strävare och kantigare än vad det egentligen är.

 

INGREDIENSER:
Carnita 29 % (svenskt fläskkött 67 %, Coca-Cola [kolsyrat vatten, socker, sockerkulör E150d, E338, naturliga aromer inkl koffein], apelsinjuice, limejuice, vitlök, vatten, sojabönor, vete, salt, spiskummin, peppar, alkohol), vetetortilla (vetemjöl, vatten, palmfett, glycerol, xantana gum, salt, solrosolja, mono- och diglycerider av fettsyror, citronsyra, E281, E202, bakpulver: E450, E500), avokado, tomat, salsa 10 % (tomat, paprika, lök, vitlök,
citronjuice, salt) picklad rödlök 10 % (rödlök, vatten, socker, ättika), lime, chili, vitlök, koriander.

NÄRINGSVÄRDEN/100 G:
Energi: 852kJ/204 kcal. Protein:10,2 g. Kolhydrater: 15,8 g. Fett: 10,9 g. Totalvikt: 1030 g.

KYLVARA:
Förvaras högst i 8°C.